Trendytaart

                               Taart van Gonnie

 

Royal Icing

500 gram suikerbakkerspoeder, gezeefd
3 eetlepels (ongeveer 12,5 gram) eiwitpoeder                                                                                                                                                                     eventueel iets citroenaroma
5 tot 6 eetlepels afgekoeld gekookt water, met als tip; begin met 5 eetlepels en voeg theelepel-druppel gewijs iets meer toe indien nodig.
10 min op lage snelheid mixen, pas wel op dat je je mixer niet vast loopt.                                                                                                           
Dit alles maak je in een vetvrije kom. De kom maak je vetvrij door deze schoon te maken met een beetje azijn. 

 

 

Merengue Icing

750 gram Suikerbakkerspoeder

5 eetlepels Merengue poeder

scheutje citroensap

 

Doe alles in een grote kom en voeg kleine scheutjes water toe. Blijf dit doen totdat de icing dik is. Dit heet dan stevige icing.

 

 

Tip:                                                                                                                                                                                                                                          Icing wordt hard, als je dat voor bijvoorbeeld voor een rand van de taart niet wil, dan kan je een beetje 

glycerine toevoegen aan je icing, dan blijft het zachter.

De stevige icing dient in stijve pieken te blijven staan, waarbij alleen de piek mag omkrullen.

Stevige icing; is voor het spuiten van bloemen.

Zachte icing; is voor het spuiten van lijntjes, stipjes en randen. 

Vloeibare icing; voor het opvullen van vlakken, bijv. de vleugeltjes van de vlinders. De zogenaamde colorflow.