Trendytaart

                                     Taart van Gonnie

 

Bruidstaart

 

Te mooi om op te eten.... te lekker om te laten staan.

Mmmm! Het uitzoeken van de bruidstaart; een heerlijke klus!

 

Eén van de hoogtepunten op een bruiloftsfeest is toch wel het aansnijden van een bruidstaart.

Natuurlijk om dat er dan wat te smikkelen valt, maar ook vanwege het symbolische karakter van de taart. Deze is een kunstwerk op zich. Het is niet zomaar een lekkernij, maar een teken van een verbondenheid en een symbool voor een lang en gelukkig liefdesleven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

   

 

   

 

 

Bruidstaart vierkant, met losse vierkante taarten en cupcakes.

 

Bruidstaart rond met roze en bordeau.

 

Bruidstaart rond met eetbaar kant.

 

Bruidstaart rond met beetje kleur.

 

Geschiedenis van de bruidstaart

De geschiedenis van de bruidstaart kent verschillende versies.

* Zo zouden de Romeinen tijdens de huwelijksplechtigheid een soort koek eten waarvan het bruidspaar de eerste hap nam. Vervolgens werd de koek in stukken gebroken, om de goden gunstig te stemmen zodat het stel veel kinderen zouden krijgen.

* In Engeland brachten in de middeleeuwen de gasten elk een kleine koek of taart die gestapeld werd op een tafel. Zo kreeg je al een idee van een bruidstaart. Als de bruid en bruidegom elkaar over de stapel heen konden kussen, zou dat veel geluk brengen.

* En in Frankrijk kent men weer een ander verhaal; Daar zou een kok gebak hebben gestapeld en met glazuur hebben bedekt tegen het omvallen. Deze piramidevorm zien we nog steeds in onze huidige bruidstaart. De grootste taart onder en de kleinste boven.

* Al is er ook weer een verhaal dat er juist een Engelse kok was die geinspireerd werd door de Bride Church, een kathedraal met een spierwitte toren, die bestaat uit 5 lagen op elkaar.

En zo zullen er wel meerdere verhalen zijn.

 

Hoe dan ook, een bruidstaart blijft bijzonder en natuurlijk lekker!

De bruidstaart hoort nu eenmaal bij feestelijke gelegenheden, maar niet iedereen houdt van de zware zoete slagroomtaart. Gelukkig kan er tegenwoordig veel meer....

 

Na de òh`en de ah`s.

En dan is het moment aangekomen om de taart aan te snijden. Na alle ah`s en oh`s van familie en vrienden, pakt de bruid het mes om de onderste bruidstaart aan te snijden.

De bruidegom legt zijn hand op de hare om als teken van verbondenheid. 

Het eerste stuk is voor het bruidspaar zelf. De bruid neemt een stukje taart en voert het aan haar kersverse man en andersom. Daarna zijn de gasten aan de beurt. De bovenste kleine taart waar het bruidspaartje op staat, wordt niet gegeten. Deze neemt het bruidspaar mee naar huis. In de vriezer blijft de taart nog heel lang goed en zo kun je bijvoorbeeld bij je papieren huwelijk (bij het één jarig huwelijk) nog even herinneringen ophalen aan die fantastische dag het jaar daarvoor. Sommigen bewaren de bruidstaart tot bij de geboorte van hun  eerste kind. Zo wordt het ene bijzondere moment verbonden met het andere.

 

Prijzen: 

Het is heel moeilijk om op voorhand te zeggen wat een taart gaat kosten. (Start €4,95 p.p)  
De totale prijs hangt naast het aantal personen ook af van andere factoren.
Namelijk: buitenkant van de taart (marsepein, fondant, ganache of botercrème)
de binnenkant (vulling), de decoratie (suikerbloemen, echte bloemen, geboetseerd bruidspaar etc. etc.).
In verband met bovenstaande, stel ik voor om vrijblijvend een afspraak
te maken. 
Dan kan ik op basis van uw wensen een prijsopgave maken.
Voor eigen ideeën sta ik open.  
 

 

Neem gerust contact met mij op omtrent een afspraak voor verdere informatie! Geef dan gelijk door wat jullie in gedachten hebben. Evt een voorbeeld.

gonnieve1971@gmail.com of 0591-361286, 06-25425363.

 

 

 

   

 

   

Stapeltaart met  vlinders.

 

Stapeltaart met orchideeen.

 

Grote vierkante stapeltaart.

Deze was voor een communie, maar zou ook prima kunnen voor een bruidstaart.