Trendytaart

                              Taart van Gonnie

 

Botercreme 1 op 1  

 

250 gr boter

2 eetl. melk of water

250 gr poedersuiker, gezeefd

De boter (op kamertemperatuur) mix je lobbig, de boter mag niet meer geel zien, maar wordt door het mixen bijna wit.

Daarna voeg je de helft van de poedersuiker toe en daarna voorzichtig de melk.

Dan de rest van de poedersuiker toevoegen. De creme moet luchtig en smeerbaar zijn.

Je kan nog een smaakje toevoegen, bijvoorbeeld cacao (2 flinke eetlepels), of hazelnootpasta, koffiepoeder, of aroma's.

 

Ik gebruik zelf altijd creme au beurremix waar suikerbakkerspoeder en water aan toegevoegd wordt.

De creme au beurre mix laat je dan een uurtje staan. De boter mix je ondertussen helemaal lobbig, de boter moet ook niet meer geel zien maar wordt door het mixen wit.

Daarna de creme au beurre mix toevoegen en dit nogmaals 8 tot 10 minuten mixen.

Je kan hier eventueel ook nog een smaakje aan toevoegen.

Deze mix is niet zo stevig en machtig als de 1 op 1 mix.